Het Fotografencollectief
De Zutphense is honderd jaar geworden en dat wordt gevierd.

Het Fotografencollectief
De Zutphense is honderd jaar geworden en dat wordt gevierd.

Fotografencollectief De Zutphense viert in 2023 haar 100-jarige bestaan. Dat vierden we  onder meer met een expositie met de titel ‘In het oog100 jaar Fotocollectief de Zutphense’ in het Stedelijk Museum Zutphen van 28 januari t/m 14 mei. We zijn trots op ons heden en verleden en hebben daarom onze beste werken laten zien. Verder is er een film, boek en nog veel meer uitgekomen.

Ons 100 jarig Jubileum Boek!

Een boek met foto’s en verhalen over de rijke geschiedenis van het 100 jarige Fotocollectief De Zutphense en de fotografie in het algemeen. Tidens de jubileumexpositie was het te koop voor € 15,-in de Museumwinkel van het Stedelijk Museum Zutphen maar wilt u dit boek toch nog hebben is een mailtje naar secretaris@dezutphense.nl genoeg. Na betaling van € 15,- zal het boek verzonden worden Een impressie van ons mooie boek is hier te zien!

Film over De Zutphense.

Een film over de honderdjarige geschiedenis van De Zutphense en de fotografie van de laatste eeuw was in zijn geheel te zien in het Stedelijk Museum Zutphen

Kijk je graag naar foto’s, of ben je zelf actief als fotograaf?

Misschien overweeg je om lid te worden van “de Zutphense”? De Zutphense is een fotocollectief met ongeveer 40 leden zijn, behalve uit Zutphen, afkomstig uit de wijde omtrek. Bijna alle leden hebben hun eigen fotografische specialiteit: portret, journalistiek, natuur of landschappen. Sommigen maken verre reizen, anderen blijven dicht bij huis of fotograferen in hun eigen studio.